דודי שמש הן ללא ספק המצאת גאונית שלוקחת את מה שמרגיז את כולנו – השמש הישראלית הקופחת, ועושה עם זה משהו טוב, ואפילו טוב מאוד. דוד שמש הוא כיום המתקן הנפוץ ביותר בישראל לשם חימום מים למטרות כמו מקלחת וכדומה, והוא גם שיטת החימום הכי חסכונית והכי ידידותית לסביבה – בטח בהשוואה לצורת החימום באמצעות חשמל, משום שהחשמל עולה לנו כסף, בטח כאשר מדובר על חימום של מיכל מים ענק, וגם פוגע באיכות הסביבה בתהליך הייצור שלו.
דוד שמש – כיצד הוא בנוי?
דוד השמש הוא בעצם מיכל מים ענק אשר מצופה בשכבת חומר מיוחדת, אשר נועדה להגן עליו מחדירה של מים מבחוץ ומחלודה, כאשר בין השכבה הזאת למיכל נמצאת בדרך כלל שכבה נוספת של חומד בידוד תרמי העשוי מפוליאוריטן מוקצף שמסייע לשמירה על חום המים. דוד השמש קולט את קרני השמש באמצעות מערכת מיוחדת, שלאחר מכן משתמשת באנרגיה הנקלטת בכדי לחמם את המים. גם בחודשי החורף הקרים, אפשר להשתמש בדוד השמש בזכות גוף חימום המותקן בו, אשר מאפשר לחמם את המים בצורה חשמלית. בכל דוד שמש מותקן תרמוסטט שתפקידו לכבות את גוף החימום כאשר המים מגיעים לנקודת חום מסוימת, בכדי להגן עלינו מכוויות, ועל הדוד מפיצוץ.
מה משפיע על מחירו של דוד שמש?
המקרים בהם נדרשים לרכישת דוד שמש, הם כאשר בונים בית חדש או כאשר הדוד הישן מתקלקל. מחירו של דוד שמש מורכב משני דברים עיקריים – מחיר הדוד עצמו, ומחיר ההתקנה שלו. מחיר הדוד עצמו נקבע על פי כמה פרמטרים כאשר בראשם כמובן גודל הדוד. הגדלים שניתן למצוא כיום בשוק הם בין 80 ל – 300 ליטר, כאשר משפחה ממוצעת זקוקה ל – 100 עד 150 ליטר, תלוי כמובן במספר הנפשות שגרות באותו הבית. מחיר ההתקנה נגזר בעיקר ממורכבות העבודה אשר נגזרת ממיקומו של הדוד. כאשר הדוד נמצא על גבי גג ישן ומסוכן או כל מקום אחר אשר הגישה אליו קשה או מסוכנת, מחיר ההתקנה יהיה גבוה יותר, מאשר התקנה של דוד שמש במקום נגיש ונוח להתקנה.